Stressz leküzdése

Idegeskedni nemcsak, hogy nem jó, hanem még ártalmas is, és szinte valamennyi testi megbetegedéssel összefüggésben állhat.

A stressz alattomos módon teszi tönkre a szervezetet, így például az emésztőrendszert is, aminek következtében savas reflux alakulhat ki. 

Akiknél valamilyen pszichés trauma miatt jelentkezik a betegség, azoknál főleg a lelki sérülést kell kezelni, és csak kisebb mértékben számít az életmód és az étrend. Ám azok a betegek, akik genetikusan örökölték a betegségre való hajlamot, akkor is komoly tüneteket észlelhetnek, ha mentálisan teljesen egyensúlyban vannak, de esetleg helytelen étrendet követnek. 

Így iktasd ki a stresszt

Lazíts!

Találj olyan elfoglaltságokat magadnak, amelyek kikapcsolnak és boldoggá tesznek.

Törődj magaddal! 

Ha nem szeretnél komolyabb szövődményekkel szembenézni, akkor szakíts időt arra, hogy relaxálj. Egyénenként változó, hogy kinek milyen hobbi jelent megnyugvást: rajzolás, varrás, sportolás, éneklés, masszázs, színjátszás és még ezer kikapcsolódási forma áll a rendelkezésünkre, érdemes valamelyiket választani. 

Pihenj minél többet

Az alvás mindenre jó hatást gyakorol, hiszen ilyenkor a szervezet is takarékra tudja tenni magát. 

Tanulj meg nemet mondani!

Fontos, hogy ne vállald túl magad. Annyi feladatot vegyél a nyakadba egy napra, ami nem megterhelő. Nem éri meg a tennivalók miatt megbetegedni. 

Figyelj a táplálkozásra!

Nemcsak arra, hogy mit eszel, hanem arra is, hogy hogyan teszed! Inkább többször vegyél magadhoz kevesebb ételt, mint egyszerre óriási mennyiségeket. Az sem mindegy, hogy az evés alkalmával mennyi időt szánsz az étel elfogyasztására. Hagyj időt az evésre, ne azon a 10 percen múljon az életed! 

Nevess! 

Nézz meg egy jó vígjátékot, játssz társasjátékot a szeretteiddel, vagy találkozz a barátaiddal. A nevetés az egyik legjobb stresszoldó. 

Forrás: Life.hu

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a szivhang.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy 👍 "Tetszik"-et.